И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до Пленума на Висшия съдебен съвет да

...
И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до Пленума на Висшия съдебен съвет да
Коментари Харесай

Сарафов предлага военните прокуратури и Софийска градска да си разменят сградите

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до Пленума на Висшия правосъден съвет да бъдат преразпределени употребените парцели от Военно-апелативната прокуратура (ВАпП), Военно-окръжната прокуратура-София и Софийската градска прокуратура, които се намират надлежно на ул. " Позитано " 24а и на ул. " Черковна " 90.

Необходимостта от това е обоснована с оглед основаването на по-добра и ефикасна организация на работа, както и със редуциране на разноски в структурите на Прокуратурата на Република България. 
 
И.ф. основен прокурор предлага предоставените за прилагане на Софийската градска прокуратура пространства в постройката на ул. " Черковна “ да бъдат разпределени за прилагане от Военно-апелативна прокуратура и Военно-окръжна прокуратура-София, а стопанисването на постройката на ул. " Позитано “ № 24а да бъде предоставено на административния началник на СГП.

След закриването на профилираното правосъдие голяма част от магистратите и правосъдните чиновници на Специализираната прокуратура са преназначени в Софийска градска прокуратура, а по подготвеност са изпратени голям брой досъдебни производства с фактическа и правна трудност, някои и с висок публичен интерес. Към момента част от прокурорите и правосъдните чиновници на СГП работят в постройката на ул. " Черковна “, която е отдалечена от Съдебната палата. Това основава обилни компликации при организацията на работата, деловодното култивиране на преписките, времето за докладването и решаването им, транспортното обслужване и други, води до неефективност на работния развой и повишение на разноските за активността на СГП, се показва в предлагането.

И.ф. основен прокурор обръща внимание, че през последните 3 години е налице наклонност за понижаване броя на прокурорските актове, импортирани в съда от ВОП-София, което пък води до понижаване на нуждата от контакти с военните съдилища, ситуирани в Съдебната палата, с оглед обмяната на документи и присъединяване в правосъдни съвещания. Към предлагането до Висш съдебен съвет са приложени и статистически данни за натовареността на Военно-апелативната и Военно-окръжната прокуратура в София.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР